Ένα νησί βγαλμένο από άλλο κόσμο !

1547

Βγαλμένο από ένα κόσμο που περισσότερο θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας…με ονομασία που έχει κάτι από την αίγλη της ινδικής σανσκριτικής γλώσσας και ιστορία 11 Hadibo wadiάγνωστη στο ευρύ κοινό, το νησιωτικό σύμπλεγμα της Σοκότρα τραβάει εύκολα το ενδιαφέρον.

Το αρχιπέλαγος της Σοκότρα-που μεταφράζεται σε «Ευδαιμονία»- ανήκει στη Υεμένη και βρίσκεται 380 χιλιόμετρα Νότια της Αραβικής Χερσονήσου. Αποτελείται από τέσσερα νησιά, το μεγαλύτερο από τbig-10-desert-rose-670α οποία ονομάζεται επίσης Σοκότρα, με πληθυσμό 40.000 κατοίκους . Είναι διάσημο για την μοναδική του χλωρίδα και πανίδα, καθώς από τα 800 είδη φυτών και ζώων σχεδόν τα μισά δεν εμφανίζονται πουθενά αλλού στον κόσμο !

Το διασημότερο φυτό του νησιού είναι το δέντρο που ονομάζεται «Αίμαι του Δράκου» socotraκαι έχει πάρει τηνονομασία του από το κόκκινο χρώμα του χυμού του, που στην αρχαιότητα χρησιμοποιούνταν για διάφορους θεραπευτικούς λόγους αλλά και ως χρωστική ουσία. Από μακριά μοιάζει με ομπρέλα ενώ από κάτω με τεράστιο μανιτάρι.

Από τα ζώα αυτό που ξεχωρίζει είναι θαλάσσια κάμπια-γίγαντας που φτάνει έως και τα 4 μέτρα σε μήκος ενώ το βάρος της μπορεί να ξεπεράσει τα 70 κιλά! Το είδος της είναι melnik_600_1μοναδικό στον κόσμο, ζει σε κοραλλιογενή περιβάλλοντα ενώ παράλληλα έχουν σημειωθεί περιστατικά επιθέσεων σε ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί απειλούμενο είδος προς εξαφάνιση, λόγω του λαθρεμπορίου του δέρματός της σε ευρωπαικούς οίκους μόδας.

Οι φανατικοί του οικοτουρισμού ονομάζουν το σύμπλεγμα και «Γκαλαπάγκος του Ινδικού» και συρρέουν από κάθε γονιά της γης για να θαυμάσουν την εξωτική ομορφιά των τρομακτικών βουνών, τις παρθένες παραλίες και τα τερατώδη σπήλαια του νησιού. Η έντονη ηφαιστιακή δραστηριότητα κατά την αρχαιότητα έχει σχηματίσει τις γρανιτένιες κορυφές του Hajhir, που υψώνονται κοντά στα 5000 πόδια (περίπου 1500 μέτρα) και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους αμμόλοφους που για χιλιόμετρα καλύπτουν την ακτογραμμή του νησιόυ. Socotra-Wallpaper14 Southern desert

 

 

 

Το νησί έχεi αναπτύξει τον δικό του τουρισμό και προσφέρει στους ταξειδιώτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σπάνιες ομορφιές του μέσω των προγραμμάτων Socotra Eco Tours.

Για περισσότερες πληροφορίες :

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s